U Sisku potpisano 12 novih ugovora o potporama kojima Ministarstvo poljoprivrede iz Programa ruralnog razvoja za projekte Sisačko-moslavačke županije izdvaja 13,3 milijuna kuna.

Državni tajnik Tugomir Majdak pojasnio je što će se realizirati konkretno:
  • omogućit će se ugradnja fotonaponske ćelije pomoću koje će OPG proizvoditi električnu energiju te će navedenom investicijom zadovoljiti 95% potrebe za električnom energijom. ( 3 OPG-a će dodijeljenim sredstvima razvijati nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, za što je povećan iznos raspoloživih sredstava putem Programa ruralnog razvoja za dodatnih 100 milijuna kuna)
  • putem dodijeljenih potpora u Sisačko-moslavačkoj županiji uredit će se, TENINA STAZA u općini Lipovljani, poučna staza „Crkveni jarak” na Moslavačkoj gori, edukativna promatračnica Lovča, poučno-rekreativna staza park šume Djed i edukativna šumska staza Utolica, rekonstruirat će se traktorski putevi u šumske ceste u većem šumskom kompleksu PLETERAC te u privatnim šumama “NOVI SISAK-SUNJA”.
  • Dodijeljen je Ugovor u vrijednosti potpore od 2,7 milijuna kuna PROMES CVANCIGER D.O.O., koji će jednako toliko sredstava dodatno uložiti u svoj projekt – opremanje objekta za klanje životinja i preradu mesa te nabavku gospodarskih vozila.
Tijekom travnja će početi prijave za mjeru 5 Programa ruralnog razvoja pomoću koje će poljoprivrednici obnoviti svoje objekte, mehanizaciju i proizvodne površine. Ukupno do sada je iz Programa ruralnog razvoja u Sisačko-moslavačkoj županiji isplaćeno gotovo 877 milijuna kuna putem nešto više od 16 400 ugovora.