MINISTAR ĆORIĆ PODRŽAO PLANOVE RAZVOJA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

Kutina, 5. svibnja 2021. – Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić posjetio je Sisačko-moslavačku županiju i podržao planove razvoja županije koje je predstavio Ivan Celjak, HDZ-ov kandidat za župana SMŽ. Ministar Ćorić je u Kutini posjetio mjesto na kojem su započeti radovi na projektu aglomeracije, koja omogućuje veću kvalitetu života za građane kroz rekonstrukciju i izgradnju novih dijelova vodovodne i kanalizacijske mreže, te ugradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i kondicioniranje vode najviše razine. Ivan Celjak je potom predstavio prilike za gospodarski razvoj županije.

„Dogovaranje investicija od 600 milijuna kuna u turizam naše županije smješta nas na vrlo visoko mjesto na turističkoj karti kontinentalne Hrvatske – to ujedno znači i gospodarski razvoj. U narednom razdoblju zalagat ćemo se za Integrirani pristup inovativnom razvoju gospodarstva. Prema novoj statističkoj klasifikaciji, SMŽ ulazi u regiju u kojoj će poduzetnici ostvarivati bespovratna sredstva i do 70 posto, što planiramo iskoristiti za privlačenje investitora.“ – izjavio je kandidat za župana Ivan Celjak.

Celjak je istaknuo da se takvim aktivnostima potiče otvaranje dobro plaćenih radnih mjesta, što je najbolja mjera demografske politike, da ljudi ostaju u županiji. U to je uključeno sufinanciranje potpore poduzetnicima i osnivanje fonda za startupove, jer županija ima vrhunsku opremu za modernu inovativnu industriju. Veliku ulogu u tome imat će i proaktivna uloga upravnog odjela za gospodarstvo, kao i županijska razvojna agencija.

Celjak je podsjetio i na pozitivne efekte porezne reforme, kroz koju je SMŽ sa svojim gradovima i općinama u odnosu na 2017. godinu ostvarila 52 posto prihoda više, a za vrijeme Vlade premijera Plenkovića iz ESI fondova županija je ugovorila 2,1 milijardu kuna projekata. U očuvanje radnih mjesta, Vlada je uložila 197,9 milijuna kuna, za 14 000 radnika i gotovo 3000 poslodavaca SMŽ.