Župan Celjak je u utorak, 27. srpnja 2021. godine uz gradonačelnicu Petrinje Magdalenu Komes nazočio sastanku u vezi Poduzetničkog centra ‘Centar novog života’. Sastanku su prisustvovali ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Čorić i Zvonimir Novak, ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt MINGOR te državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić.

Potres je ugrozio i gospodarstvo u našoj županiji. Dok se čvrsti objekti u Petrinji ne obnove i poduzetnici vrate u vlastite prostore, potrebno im je osigurati zamjenski prostor za rad. Ključno je zadržati obrtnike i poduzetnike na ovom području kako bi se gospodarstvo razvijalo i kako bi se život mogao nastaviti.

Za završetak projekta stambeno-poslovnog kontejnerskog naselja Centar novog života Petrinja nedostajala su financijska sredstva, što je ujedno bila i jedna od glavnih tema današnjeg sastanka.

Za završetak ovog Centra bilo je potrebno još 30 milijuna kuna, od kojih je 15 već osigurano, a preostalih 15 će biti osigurano narednih dana zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske.

Na sjednici Vlade prošli tjedan prihvaćeno je povećanje potpora malih vrijednosti sa 10 na 17 milijuna kuna, čime je obuhvaćeno oko 600 mikropoduzetnika, kojima se s 30 000 kuna financiraju popravci i nabava stradale opreme.

Suradnja, dijalog i partnerski odnos Županije, gradova i općina s Vladom RH nužni su za uspješno provođenje projekata koji su od ključne važnosti za širu zajednicu.