Nevolje koje je donio potres nadišla su neka nova prijateljstva, uspostavljene su nove suradnje, a današnji čin potpisivanja ugovora kojim će Splitsko-dalmatinska županija pomoći obnovu OŠ Ivan Goran Kovačić Gora s tri milijuna kuna, za dobrobit je djece da pohađaju sigurnu obnovljenu školu.
Za potpunu obnovu škole potrebno je gotovo 9 milijuna kuna, tako da će ova donacija uvelike pomoći.
„Nastojimo omogućiti učenicima, ono što nam je najvažnije, na prvom mjestu sigurnost, zatim da nemaju preveliku udaljenost od mjesta stanovanja, jer želimo omogućiti učenicima da u ovoj teškoj situaciji u što boljim i kvalitetnijim uvjetima prate nastavu,“ istaknuo je župan Ivan Celjak.
Župan Boban je rekao kako je ova pomoć prijateljima u nevolji prirodna reakcija, kao svojedobno i pomoć požarom opustošenim dijelovima njegove županije. Uz interventne službe iz Splitsko-dalmatinske županije, mnoge udruge, navijačke i druge, na terenu potresom pogođene Banovine bili su od prvih dana i župan Boban i njegovi suradnici. Uz mnoge oblike konkretne pomoći osigurano je i ljetovanje za školsku djecu s Banovine.
Iz medija: