Župan Ivan Celjak je u ponedjeljak 30. kolovoza 2021. godine održao radni sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem i potpredsjednikom Vlade i ministrom Tomom Medvedom te ministrima Natašom Tramišak i Darkom  Horvatom.

Tema sastanka bila je aktualna situacija u županiji, obnova nakon potresa te potpora Vlade u izgradnji škola na području Petrinje, Siska i Gline.

Nakon što je Vlada Republike Hrvatske prošli tjedan za zapošljavanje 520 dugotrajno nezaposlenih osoba na našem području izdvojila 19 milijuna kuna, razgovaralo se i o razvoju poduzetništva koje je od iznimne važnosti za očuvanje radnih mjesta i stvaranje uvjeta za nova radna mjesta.
Ministrica Tramišak uručila je dio ugovora za projekte na području Sisačko-moslavačke županije financiranih europskim sredstvima čija ukupna vrijednost prelazi 26 milijuna kuna.

Sjednica Stožera za otklanjanje posljedica potresa

Posjet Sisačko-moslavačkoj županiji nastavljen je u Petrinji. Na sjednici Stožera za otklanjanje posljedica potresa koja se održala u prostoru petrinjske vojarne „Pukovnik Predrag Matanović“ razgovaralo se o nužnim koracima za ubrzanje obnove na potresom pogođenom području.

Međunarodni dan nestalih osoba i Dan sjećanja na nestale osobe Domovinskom ratu

Međunarodni dan nestalih osoba i Dan sjećanja na nestale osobe Domovinskom ratu obilježen je u Glini u nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade, ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana, ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak, ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa.
Nakon svečanog dijela obilježbe predsjednik Vlade i ostali dužnosnici obišli su prigodnu izložbu postavljenu pokraj crkve Sv. Ivana Nepomuka.

Iz medija:

www.vecernji.hr

www.jutarnji.hr

www.radio-banovina.hr

www.sisak.info

www.sisakportal.hr

www.hina.hr

www.tportal.hr

www.portal53.hr

www.044portal.hr

www.044portal.hr

www.dnevnik.hr

www.jutarnji.hr

www.hina.hr

www.vijesti.hrt.hr

www.radio-banovina.hr