Župan Ivan Celjak, nazočio je posjetu izaslanstva Hrvata Bosne i Hercegovine, koje je predvodio predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH, Dragan Čović.

Posjetili su Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića u Petrinji koja je nakon razornog potresa bila označena žutom naljepnicom. Objekt je zahvaljujući vrijednim donacijama Hrvata iz BiH te sredstvima SMŽ u kratkom vremenu obnovljen te je započela nastavna godina 2021./2022.

Župan se zahvalio svima koji su pomogli da djeca što prije sjednu u svoje klupe. Najveću ulogu u ovom poduhvatu imali su Hrvati iz BiH, kojima se posebno zahvalio. Zahvalu Hrvatima iz BiH, koji su prikupili više od milijun i pol kuna za obnovu ove petrinjske osnovne škole, izrekla je i gradonačelnica Magdalena Komes, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, te ministri Radovan Fuchs i Tomo Medved.

Radovi obnove OŠ Dragutina Tadijanovića vrijednosti su gotovo 1,8 milijuna kuna. Uručena je i vrijedna donacija koja će se također koristiti za prostore ove škole.

Osim za potrebe osnovnih škola, Sisačko-moslavačka županija će za iduću školsku godinu obnoviti potkrovlje ove škole kako bi studenti Učiteljskog fakulteta u Petrinji također imali svoj prostor za učenje do potpune obnove matične zgrade.