Župan Ivan Celjak održao radni sastanak s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem na temu razvoja gospodarstva u županiji nakon čega je održan sastanak s gradonačelnicom Petrinje Magdalenom Komes vezano uz projekte na području grada Petrinje za koje je potrebna suradnja i pomoć Sisačko-moslavačke županije.

Sisačko-moslavačka županija i Vlada Republike Hrvatske surađuju u dijelu pomoći gospodarstvenicima s područja županije. Za područja stradala potresom osigurane su potpore za očuvanje radnih mjesta. Trenutno je u mjeru uključeno 18.554 radnika odnosno 4.871 poslodavac, a za što je isplaćeno 76.511.646 kuna.

Mjera Vlade RH za područja pogođena potresom, na području Sisačko-moslavačke županije mjera je i Javnih radova, namijenjena nezaposlenim osobama prijavljenim u evidenciju nezaposlenih. U prvoj fazi u mjeru je bilo uključeno 468 osoba za što je osigurano 16 milijuna kuna. Ista mjera je produžena za sljedećih 6 mjeseci i obuhvaća 520 ljudi za što je predviđeno 19 milijuna kuna.

Također raspisan je i Javni poziv za dodjelu novčane pomoći poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom na području pogođenom potresom u ukupnom iznosu od 15 milijuna kuna. Sredstva novčane pomoći mogu se koristiti u svrhu saniranja štete nastale potresom, troškova poslovanja, kao i troškova plaća zaposlenih osoba s invaliditetom. Do sada je sklopljeno 30 ugovora u vrijednosti 4.296.116,09 kuna za održavanje zaposlenosti 4511 radnika od čega 90 osoba s invaliditetom.

Velika pomoć Vlade RH je i uplata 30 milijuna kuna Gradu Petrinji za završetak radova na Centru novog života, te pomoć obrtnicima u Sisačko-moslavačkoj županiji putem potpora male vrijednosti za što je Vlada RH osigurala 10 milijuna kuna. Dodatnih 15.7 milijuna kuna Vlada Republike Hrvatske osigurala je za pomoć malim poduzetnicima s područja Petrinje.