Župan Ivan Celjak sa suradnicima održao je u srijedu, 14. rujna 2022. godine, radni sastanak s predstavnicima HGK-Županijske komore Sisak, Obrtničke komore SMŽ i korisnicima kreditne linije HBOR-a za 2022. godinu.

Sisačko-moslavačka županija, uz ostale poticajne mjere za gospodarstvo, provodi program „HBOR-subvencija kredita“ koji je namijenjen mikro, malim i srednjim subjektima malog gospodarstva: trgovačkim društvima, obrtima, fizičkim osobama koje samostalno obavljaju djelatnost, OPG-ovima, zadrugama i profitnim ustanovama koje ulažu na području Sisačko – moslavačke županije, neovisno o sjedištu odnosno prebivalištu.

Ovom kreditnom linijom odobreni krediti odnose se na projekte mladih poduzetnika, žena i početnika, investicije privatnog sektora odnosno obrtna sredstva.

Na sve odobrene kredite Županija subvencionira kamatnu stopu fiksno za cijelo vrijeme trajanja kredita tijekom razdoblja korištenja, počeka i otplate tako da je za poduzetnike kamatna stopa 0%. Kako na HBOR kreditnu liniju Županija će subvencionirati i kamate na zajmove HAMAG BICRO-a.

Ukupan planirani iznos sredstava subvencija Sisačko-moslavačke županije po programima  iznosi  1,5 milijuna  kuna.

Izvor: Sisačko-moslavačka županija