NAŠA SISAČKO MOSLAVAČKA ŽUPANIJA2021-03-23T22:32:08+01:00

ŽUPANIJA ZA SVE NAS

ŽUPANIJA ZA SVE NAS

Našu županiju vidim u idućim godinama kao:

gospodarski i stambeno obnovljenu,

demografski pojačanu,

uspostavljenu kao obrazovni i inovacijski centar,

razvijenu obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima,

uz potpuno korištenje turističkog potencijala

SMŽ JE DOM SVIH GENERACIJA

ključno je osigurati adekvatne uvjete:

*radno mjesto,

*obnovljene kuće i stanove,

*obnovljene i sigurne škole s kvalitetnim konkurentnim programima i opremom,

*adekvatnu zdravstvenu i socijalnu skrb našim umirovljenicima

POLJOPRIVREDA

Uz plodna polja, poticanje proizvodnje hrane u našoj županiji kapital je koji moramo iskoristiti. Ujedno je prilika za izvoz proizvoda izvan teritorijalnih granica županije.

Zagreb je prometno blizu, gospodarski je najrazvijeniji grad, zašto se proizvodi s naših plodnih njiva ne bi našli i na stolu u mjestu izvan naše županije.

TURIZAM 

Budimo ponosni na činjenicu što je u zemljopisnom sastavu naše županije upisan Park prirode Lonjsko polje. Taj neiskorišteni biser prilika je da uz putove Zrinske gore i moslavačke vinske ceste,  našu županiju stavimo visoko na kartu kontinentalnog turizma.

ZDRAVSTVENI ASPEKT SMŽ

U Sisku ćemo vrlo brzo otvoriti Novu bolnicu, a uz nju Lječilište Topusko i Top terme Topusko želim razvijati u smjeru zdravstvenog turizma, kao mjesta gdje će se uz medicinsku rehabilitaciju proširiti usluge i sadržaji u vidu sportskog rehabilitacijskog centra.

Uz Topusko i Sisak ima jasne ali nikad iskorištene predispozicije za razvoj takvog centra. IDEMO TO MIJENJATI!

SMŽ KAO OBRAZOVNI I INOVATIVNI CENTAR

Regionalni centar kompetentnosti u Sisku u prostoru bivše Domobranske vojarne u Lađarskoj ulici, uz zdravstveno veleučilište, Sisak će kao središte županije učiniti gradom mladih, gradom stručnjaka, gradom sjedištem obrazovnog i inovativnog centra.

Želim da mlade ljude već kroz srednjoškolsko obrazovanje usmjeravamo u područja koja su konkurentna na tržistu rada i da sami stvaraju inovativnu vrijednost.

Gaming kampus u Novskoj vizija je budućnosti mladih koji rade i probijaju se na svjetsko tržište, a žive u našoj županiji.

Prilika je pred nama, iskoristimo ju.

ZAJEDNO GRADIMO NOV POČETAK

Novosti iz Siska i SMŽ

NEUOBIČAJEN POTEZ UPRAVE: SVOJE UREDE PREUREDILI I DALI 372 UČENIKA GIMNAZIJE SISAK

6 rujna, 2021|Novosti, Objave za medije, Sisak i SMŽ|

Sisačko-moslavačka županija i Gimnazija Sisak potpisale Sporazum kojim se županijski uredi daju na privremeno korištenje školi, objavljeno je

Komentari isključeni za NEUOBIČAJEN POTEZ UPRAVE: SVOJE UREDE PREUREDILI I DALI 372 UČENIKA GIMNAZIJE SISAK

100 DANA NA ČELU SMŽ

15 rujna, 2021|

Županijska vlast Sisačko-moslavačke županije predstavila je rezultate prvih sto dana rada. Nakon kompletne analize rada uprave i financija, donesen je plan racionalnih i brzih rješenja koja su se posebno usmjerila na rješavanje problema uzrokovanih potresom.

Rekonstrukcija nasipa na rijeci Kupi

14 rujna, 2021|

Krenula rekonstrukcija oštećenog nasipa na rijeci Kupi (dionica Stara Drenčina - Staro Pračno) Hrvatske vode danas su započele radove na rekonstrukciji obalnog nasipa rijeke Kupe za potrebe zaštite od poplava prigradskih naselja grada Siska na

Obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Siska

4 rujna, 2021|

Prva oslobođena vojarna u Republici Hrvatskoj, prva osnovana dragovoljačka postrojba, prvi odred vojne policije i prvi riječni ratni brod za vrijeme Domovinskog rata. Dan branitelja grada Siska, obilježen je paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim

Go to Top