NAŠA SISAČKO MOSLAVAČKA ŽUPANIJA2021-03-23T22:32:08+01:00

ŽUPANIJA ZA SVE NAS

ŽUPANIJA ZA SVE NAS

Našu županiju vidim u idućim godinama kao:

gospodarski i stambeno obnovljenu,

demografski pojačanu,

uspostavljenu kao obrazovni i inovacijski centar,

razvijenu obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima,

uz potpuno korištenje turističkog potencijala

SMŽ JE DOM SVIH GENERACIJA

ključno je osigurati adekvatne uvjete:

*radno mjesto,

*obnovljene kuće i stanove,

*obnovljene i sigurne škole s kvalitetnim konkurentnim programima i opremom,

*adekvatnu zdravstvenu i socijalnu skrb našim umirovljenicima

POLJOPRIVREDA

Uz plodna polja, poticanje proizvodnje hrane u našoj županiji kapital je koji moramo iskoristiti. Ujedno je prilika za izvoz proizvoda izvan teritorijalnih granica županije.

Zagreb je prometno blizu, gospodarski je najrazvijeniji grad, zašto se proizvodi s naših plodnih njiva ne bi našli i na stolu u mjestu izvan naše županije.

TURIZAM 

Budimo ponosni na činjenicu što je u zemljopisnom sastavu naše županije upisan Park prirode Lonjsko polje. Taj neiskorišteni biser prilika je da uz putove Zrinske gore i moslavačke vinske ceste,  našu županiju stavimo visoko na kartu kontinentalnog turizma.

ZDRAVSTVENI ASPEKT SMŽ

U Sisku ćemo vrlo brzo otvoriti Novu bolnicu, a uz nju Lječilište Topusko i Top terme Topusko želim razvijati u smjeru zdravstvenog turizma, kao mjesta gdje će se uz medicinsku rehabilitaciju proširiti usluge i sadržaji u vidu sportskog rehabilitacijskog centra.

Uz Topusko i Sisak ima jasne ali nikad iskorištene predispozicije za razvoj takvog centra. IDEMO TO MIJENJATI!

SMŽ KAO OBRAZOVNI I INOVATIVNI CENTAR

Regionalni centar kompetentnosti u Sisku u prostoru bivše Domobranske vojarne u Lađarskoj ulici, uz zdravstveno veleučilište, Sisak će kao središte županije učiniti gradom mladih, gradom stručnjaka, gradom sjedištem obrazovnog i inovativnog centra.

Želim da mlade ljude već kroz srednjoškolsko obrazovanje usmjeravamo u područja koja su konkurentna na tržistu rada i da sami stvaraju inovativnu vrijednost.

Gaming kampus u Novskoj vizija je budućnosti mladih koji rade i probijaju se na svjetsko tržište, a žive u našoj županiji.

Prilika je pred nama, iskoristimo ju.

ZAJEDNO GRADIMO NOV POČETAK

Novosti iz Siska i SMŽ

Uručeno 15 ugovora vrijednih više od 14 milijuna kuna u sklopu Poziva ”Zaželi-program zapošljavanja žena”

28 prosinca, 2022|Novosti|

Župan Ivan Celjak je u srijedu, 28. prosinca 2022. godine, uz ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne

Komentari isključeni za Uručeno 15 ugovora vrijednih više od 14 milijuna kuna u sklopu Poziva ”Zaželi-program zapošljavanja žena”

Najveći proračun u povijesti Županije ima tri ključne odrednice: obnova, razvojni projekti i revitalizacija

22 prosinca, 2022|Novosti|

Na sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije koje je održana u četvrtak 22. prosinca 2022. godine, usvojen je najveći

Komentari isključeni za Najveći proračun u povijesti Županije ima tri ključne odrednice: obnova, razvojni projekti i revitalizacija

Potpisan ugovor za završetak autoceste Zagreb – Sisak

18 veljače, 2022|

Župan Ivan Celjak je u petak 18. veljače 2022. godine, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu nazočio potpisivanju Ugovora za izgradnju dionice autoceste A11 od Lekenika do čvora Sisak. Potpisivanju Ugovora je nazočio predsjednik

Radni posjet Topuskom

4 veljače, 2022|

Župan Ivan Celjak sa suradnicima obišao je u petak, 4. veljače 2022. godine, saniranu cestu u naselju Batinova Kosa u koju je Sisačko-moslavačka županija preko Županijske uprave za ceste SMŽ uz partnerstvo Općine Topusko s

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u SMŽ

31 siječnja, 2022|

Župan Ivan Celjak sa zamjenikom Mihaelom Jurićem, nazočio je u ponedjeljak, 31. siječnja 2022. godine, u Sisku dodjeli ugovora iz mjera Programa ruralnog razvoja korisnicima s područja Sisačko-moslavačke županije. Ugovore je korisnicima uručila ministrica poljoprivrede

Go to Top